Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών πραγματοποίησε τη θεατρική performance με τον τίτλο:

“Ιδιωτική ματιά στη δημόσια τέχνη”

η οποία παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016. Επρόκειτο για ένα τοποειδικό κομμάτι ‘θεάτρου της επινόησης’ (devised theatre), υπό τη διεύθυνση του Rob Roznowski, Καθηγητή στο Michigan State University και φιλοξενούμενου το τρέχον Εξάμηνο με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright στο Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, σε συνεργασία με την Επίκουρη Καθηγήτρια Κάτια Σαβράμη και πολλούς προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών. Το κομμάτι εξέτασε τους διάφορους τύπους δημόσιας τέχνης που συναντά κανείς σε διάφορα σημεία της Πανεπιστημιούπολης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται έργα που έχουν δωρηθεί στο Πανεπιστήμιο αλλά και έργα που έχει αποκτήσει το ίδιο με δική του πρωτοβουλία, τα διάφορα γκράφιτι που υπάρχουν σε τοίχους του, καθώς και τα μοναδικά στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου που μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία της δημόσιας τέχνης. Η εκδήλωση ξεκίνησε από το κτίριο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, όπου μοιράσθηκαν χάρτες, προκειμένου να βοηθηθεί το κοινό στην εξερεύνηση των δράσεων ή των «εγκαταστάσεων» στα διάφορα σημεία της Πανεπιστημιούπολης. Το αποκορύφωμα ήταν η τελική performance δίπλα στο κτίριο της Πρυτανείας, που επεδίωξε να αναδείξει τη δημόσια τέχνη της Πανεπιστημιούπολης.

Ευχαριστούμε το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και ιδιαίτερα τους: Σταύρο Τσιτσιρίδη, για τα σχετικά, αρχαία ελληνικά κείμενα που πρότεινε για τις ανάγκες του πρότζεκτ, Άγι Μαρίνη για τη μετάφραση του κειμένου του Αισχύλου, Δέσποινα Γεωργακοπούλου και Γιάννα Ροϊλού για τον μονόλογο που έγραψε, καθώς και για την υποστήριξη τους στους φοιτητές κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην Αλέκα Μπερτσουκλή για όλη τη γραμματειακή εργασία που πρόσφερε. Επίσης, ευχαριστούμε την Ανδρονίκη Χρυσάφη και την Τεχνική Υπηρεσία για την υποστήριξή τους. Είμαστε ευγνώμονες στον γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και καλλιτέχνη Κώστα Σπυρόπουλο για την αποδοχή της πρόσκλησής μας, προκειμένου να συμμετάσχει στο φινάλε της παράστασης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Μάρτιν Κρέεμπ και στην Πρύτανι του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Οι συμμετέχοντες με αλφαβητική σειρά: Μαριλίζα Αντωνιάδου, Ναυσικά Αποστράτου, Αριάδνη Γράψα, Ιόλη Δελέγκου, Ειρήνη Δένδη, Κυριακή Δρίτσα, Ειρήνη Θεοδωράκη, Νεφέλη Κακλαμάνη, Γιώργος Καλέας, Ιωάννα Καραμάνου, Κωνσταντίνα Καραμήντζιου, Μελίνα Καριώρη, Μαρία-Σάρρα Καρπούζη, Έλενα Κτενοπούλου, Στέλλα Κυριακίδη, Γιώργος Λαμπίρης, Αλέξανδρος Λούμας, Τερέζα Μόσχου, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια, Άννα Ξυλά, Δάφνη Πανοτοπούλου, Γιάννα Ροϊλού, Ρομπ Ροσνόβσκι, Κάτια Σαβράμη, Άγγελος Σακελλαρόπουλος, Απόστολος Σουγιολτζής, Φαίη Σπανάκη, Όλγα Σπυράκη, Κωνσταντίνα Χατήρα.

Φωτογραφίες

Βίντεο